Istraživanje i razvoj

Inovacije i usavršavanje postojećih, klinički dokazanih implantata čine temeljnu odrednicu razvoja novih proizvoda. Instrumentaria prati trendove i potrebe svojih korisnika zbog čega kontinuirano nudimo nova rješenja na području ortopedskih i traumatoloških imlantata te zato značajan dio sredstava ulaže u razvoj novih proizvoda. Svaka nova generacija proizvoda donosi značajan napredak za pacijenta i kirurga u pogledu poboljšanja  dugoročne sigurnosti, poboljšanja funkcionalnih rezultata, smanjenja komplikacija i jednostavnosti korištenja.

Kako bi se ostvarili definirani ciljevi, razvoj novih implantata direktno je određen s 5 ključnih grupa aktivnosti:

  1. Razvojne aktivnosti tvrtke u suradnji sa specijalistima traumatološke i ortopedske kirurgije te aktivnosti znanstveno medicinskog odbora Instrumentarije.
  2. Ulaganje u partnerstvo s potpornim institucijama u multidisciplinarnim istraživačkim, kliničkim i kontrolnim aktivnostima
  3. Ulaganje u osuvremenjivanje proizvodnih kapaciteta
  4. Učenje na industrijskim tržištima
  5. Kontinuirano istraživanje znanstvenih publikacija o sigurnosti i djelotvornosti pojedinih implantata te tehnoloških dostignuća na području medicinske industrije u svrhu detektiranja te praćenja trendova na globalnom tržištu.

Znanstveno medicinski odbor Instrumentarije je interdisciplinarno tijelo, sastavljeno od stručnjaka iz različitih grana znanosti potrebnih za razvoj visoko kvalitetnih, sigurnih i djelotvornih medicinskih proizvoda. Uz stručnjake na području dizajna, mehanike i biomehanike, medicinski dio odbora predstavljaju najkompetentniji kirurzi s višegodišnjim iskustvom ugradnje ortopedskih i traumatoloških implantata.

Tvrtka razvoj svojih proizvoda temelji na generiranju ideja koje dolaze od nekoliko različitih referentnih skupina korisnika. Prije svih, to su kupci naših proizvoda, vlastiti zaposlenici, inovatori te trgovački predstavnici i distributeri. Kupac nam,  kao krajnji korisnik proizvoda, daje najveći broj ideja, a naš je zadatak osmisliti način na koji će kupac dobiti upravo onakav proizvod kakav želi. Na tragu najuspješnijih tvrtki u svijetu, veliku važnost pridajemo realizaciji ideja potaknutih od strane naših zaposlenika koristeći njihovu kreativnost i inovativnost.

Svaka nova ideja se razvija u odjelu istraživanja i razvoja u kojem rade inženjeri s dugogodišnjim iskustvom u razvoju implantata i instrumenata koji za modeliranje i konstruiranje proizvoda koriste najnovija softverska riješenja. Novi proizvod usporedno s tehničkim razvojem razvija i svoj marketing, koji se sastoji od istraživanja, analize i kliničkih ispitivanja čime na tržište izlazi kvalitetan i provjeren proizvod. Nakon što se novi proizvod plasira na tržište, razvojni ciklus time ne završava. Ovisno o povratnim informacijama naših korisnika, taj proizvod se može i unaprijediti, te nam je, stoga, mišljenje korisnika od iznimne važnosti i predstavlja bitan faktor razvoja te konstantnog poboljšanja.

U razvojnom procesu novih proizvoda odjel istraživanja i razvoja provodi mehanička i biomehanicka testiranja u nezavisnim te globalno prepoznatim, labaratorijima iz cijelog svijeta, Partneri u istraživanju i razvoju novih medicinskih proizvoda na području mehaničkih i biomehaničkih ispitivanja: