Personalizirani implantati

http://www.instrumentaria.hr/wp-content/uploads/2016/10/shutterstock_v742651.mov

Instrumentaria u ponudi ima preko 3500 registriranih proizvoda koji pokrivaju širok raspon ortopedskih i traumatoloških implantata i instrumenata za razne kirurške zahvate. Međutim, naša opsežna ponuda u nekim slučajevima ne zadovoljava potrebe naših korisnika uslijed specifičnog stanja pacijenata. Primjerice, ako je zbog proširenog tumora nužno ukloniti veći dio zdjelice, potrebno je napraviti veću resekciju te su specijalne izrade često jedino rješenje. Instrumentarijini stručnjaci razvijaju takve proizvode u suradnji s korisnicima. Osnova svake izrade personaliziranih implantata je kirurgov zahtjev za izradu ovakvog implantata te CT snimka kako bi se precizno oblikovala kost koja treba biti zamijenjena. Ovakvi implantati nastaju u uskoj suradnji s kirurgom operaterom s kojima se analizira i usklađuje svaka pojedina značajka dizajna. Nakon suglasnosti liječnika o završnom dizajnu, implantat se proizvodi tehnologijom aditivne proizvodnje, popularno zvanom 3D print tehnologijom, koja predstavlja revoluciju u proizvodnji medicinskih implantata zbog svoje brzine , točnosti i ekonomičnosti.

Kada surađujete s Instrumentarijom na projektu personaliziranog implantata, kirurzi su u izravnom kontaktu s konstruktorima koji će biti glavni kontakt naručitelju kroz cijeli proces razvoja i proizvodnje implantata. Ovakva komunikacija je sastavni dio svakog uspješnog razvoja personaliziranog proizvoda koja kirurzima omogućuje pregled te razgovor o samim CT podacima, budućem dizajnu implantata u realnom vremenu.

Osnovu za svaki personalizirani implantat predstavlja zahtjev kirurga za izradom proizvoda u obliku Preporuke za personalizirani implantat. Ovaj dokument možete preuzeti i popuniti ovdje.

Popunjen obrazac se dostavlja Instrumentariji nakon čega će vas djelatnici odjela Istraživanja i razvoja kontaktirati, kako bi utvrdili ostale parametre vezane uz samu izradu implantata, protokol za dijagnostički pregled na CT uređaju te način daljnje komunikacije vezan uz proces dizajniranja.

  • Analiza slučajeva

    U zadnje dvije godine, Instrumentaria je konstruirala nekoliko personaliziranih implantata, a ovdje možete vidjeti kratki pregled odabranih slučajeva kako bi uvidjeli mogućnosti i prednosti ovakve metodologije proizvodnje. Zahvaljujući preciznosti i brzini aditivne tehnologije moguće je rekonstruirati svaki segment ljudskog kostura zbog čega se personalizirani pristup koristi u ortopedskoj, traumatološkoj, kranijalno – maksiofacijalnoj i spinalnoj kirurgiji. Instrumentaria proizvodnjom ovakvih implantata nastoji, koristeći najnaprednija tehnološka dostignuća, svojim korisnicima ponuditi visoko kvalitetna rješenja čak i za najkompliciranije slučajeve s kojima se susreću.

    Personalizirani implantati u ortopediji 2013/14

    Ukoliko imate pitanja o personaliziranim implantatima, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca.

    captcha